Mossel- en Garnalensoep met Noedels
Ingrediënten
- 1.5 kg verse mosselen
- 150 gram schelpjesnoedels
- Zout
- 1 prei
- 2 wortelen
- 2 eetlepels olie
- 1 liter visbouillon
- 150 gram erwten uit de diepvries
- 150 gram garnalen
- Peper
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Instructies
- Breng een bodempje gezouten water in een pan aan de kook.
- Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
- Spoel de mosselen kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
- Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit de prei en wortelen.
- Blus de groenten af met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de erwten en schelpjesnoedels toe en laat alles 10 minuten koken.
- Voeg aan het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe.
- Breng de soep op smaak met peper en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze gevulde mossel- en garnalensoep.
Serveer deze heerlijke gevulde mossel- en garnalensoep warm, gegarneerd met extra peterselie, voor een smaakvolle maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g