Mossel- en Garnalensoep met Noedels

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 150 gram schelpjesnoedels
  • Zout
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 liter visbouillon
  • 150 gram erwten uit de diepvries
  • 150 gram garnalen
  • Peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Instructies

  • Breng een bodempje gezouten water in een pan aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
  • Spoel de mosselen kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de prei en wortelen.
  • Blus de groenten af met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de erwten en schelpjesnoedels toe en laat alles 10 minuten koken.
  • Voeg aan het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe.
  • Breng de soep op smaak met peper en bestrooi met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze gevulde mossel- en garnalensoep.
Serveer deze heerlijke gevulde mossel- en garnalensoep warm, gegarneerd met extra peterselie, voor een smaakvolle maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Noedels / Soep / Vis / Zeevruchten