Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Nasi Keboeli met Hollandse Kippensoep
Deze Nasi Keboeli is een kruidige en vochtige rijst, een hoofdgerecht met rijst met een Hollandse twist. Dit risotto-achtig gerecht is de perfecte oplossing voor het combineren van droge kip met een kruidig rijstgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
kostprijs per persoon
€ 3,00 (indicatie)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deksel
houten lepel
mes
pan
snijplank
Ingrediënten
▢
5
dl
kippenbouillon of kippensoep
▢
1
uitgeperst teentje knoflook
▢
3
eetlepels
olijfolie of zonnebloemolie
▢
250
g
rijst
▢
1
schoongemaakte
en kleingesneden ui
▢
zout naar smaak
Instructies
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook lichtbruin.
Voeg de rijst toe en bak deze onder voortdurend omscheppen glazig, maar niet bruin.
Voeg de kleingesneden ui, de kippenbouillon en een snuf zout toe.
Breng alles aan de kook.
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst circa 30 minuten zachtjes koken totdat alle bouillon geabsorbeerd is en de rijst gaar is.
Indien gewenst, voeg wat fijngesneden prei of bieslook toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer dit
kip met rijst
gerecht met gebraden kippenpootjes en een frisse, knapperige salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies
Bij dit kruidige gerecht past een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Een droge rosé is ook een goede keuze.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
/
Saus
/
Stoofpot
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden