Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Negerinnentetten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten koekjesdeeg:
▢
150
g
boter
▢
65
g
suiker
▢
60
g
broyage
30g poedersuiker + 30 g amandelpoeder
▢
Snuifje
zout
▢
1
ei
▢
250
g
bloem
Ingrediënten ganache (chocoladesaus):
▢
125
g
chocolade
▢
200
ml
room
▢
50
g
suiker
▢
lepel
honing
Ingrediënten vulling:
▢
25
g
gelatine
▢
75
g
suiker
▢
50
ml
water
▢
70
ml
eiwit
Instructies
Koekjesdeeg:
Neem een mengkom en doe daar de boter, suiker, broyage en zout in.
Begin te mengen op lage snelheid.
Voeg al roerend het eitje toe.
Voeg dan in één keer de bloem toe en meng verder maar kort!
Anders wordt het deeg taai.
Kneed het deeg tot een plattere, rechthoekige blok en laat 20 minuten in de frigo opstijven.
Opgesteven, kun je het deeg uitrollen met een deegrol tot een groot stuk van 3 mm dikte.
Prik in met een vork en steek er vervolgens cirkeltjes uit.
Leg die cirkels op een bakplaat en laat ze 8 à 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Ganache (chocoladesaus):
Neem een kookpan en voeg de room, de suiker en de honing toe.
Laat opkoken.
Opgekookt voeg je het mengsel bij de chocolade.
Roer tot je een schone blinkende saus krijgt.
Vulling:
Leg de gelatine 1 voor 1 in koud water en laat ze weken.
Voeg de suiker en het water samen en laat koken op een vuurtje tot de massa een lichte bruine kleur krijgt.
Klop 70 ml eiwit op in een ontvette kom.
Als de siroop van water en suiker kleur krijgt, kun je de gelatine toevoegen.
Meng tot alles opgelost is.
Klop er dan het eiwit bij en blijf kloppen tot de hele massa koud is.
Vul je spuitzak met de vulling, spuit die op de afgekoelde koekjes en laat die vervolgens 15 min in de koelkast opstijven.
Overgiet tenslotte met de ganache.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België