Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nougatparfait
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
bolvormige schaal
, inhoud ca. 1 liter
Ingrediënten
▢
50
g
nougat
zachte
▢
2,5
dl
slagroom
▢
3
eierdooiers
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
½
dl
sherry
zoete
▢
2
granaatappels
Instructies
(Kan enkele dagen van tevoren):
Nougat in kleine stukjes snijden.
Slagroom stijf kloppen.
Au bain-marie
eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost.
Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen.
Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen.
Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen.
Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken.
Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen.
Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten.
Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
39
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
29
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch