Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen ala Astrid
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
½
liter
lauwe melk
▢
20
gram
gist
▢
5
gram
zout
▢
1
ei
▢
100
gram
krenten
▢
100
gram
rozijnen
▢
25
gram
oranjesnippers
▢
25
gram
sukade
▢
frituurolie
▢
poedersuiker
Instructies
Maak een gistbeslag van de bloem, de met de lauwe melk aangemaakte gist, het zout en het ei.
Meng er de krenten en de rozijnen, de oranjesnippers en de sukade door en laat het beslag op een warme plaats ± 1 uur rijzen.
Maak de olie heet, schep er met 2 eetlepels bolletjes beslag in en bak de bollen bruin en gaar.
Laat ze uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.
Geef ze koud of warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw