Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossehaas in Deeg
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
ossehaas
middenstuk
▢
2
eetlepels
olie
▢
Zout
peper
▢
1,25
dl
droge rode wijn
Vulling:
▢
200
g
mager kalfsgehakt
▢
½
theelepel
mosterd
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
groene peper
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
1
theelepel
tijm
▢
30
g
geraspte ui
▢
1
eetlepel
paneermeel
Deeg:
▢
450
g
bladerdeeg
10 plakjes
▢
1
eidooier
▢
2
eetlepels
slagroom
Instructies
Wrijf het vlees in met olie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Braad het vlees in een hete pan rondom aan gedurende 10 minuten.
Keer het regelmatig om (niet inprikken).
Bestrooi het vlees op een stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.
Schenk de rode wijn bij het braadvocht, laat het inkoken tot ongeveer 2 eetlepels.
Bestrijk de ossehaas ermee en laat het goed koud worden in de koelkast, verpakt in folie.
Meng alle ingrediënten voor de vulling.
Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
Bestrijk in het midden 1/4 van de vulling.
Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
Rol het deeg om het vlees, met de naad naar onderen in een braadslede leggen.
Snijd restjes deeg in reepjes en leg deze over de bovenkant.
Klop de eidooier los met de room en bestrijk het deeg ermee.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Braad het vlees in het midden van de oven 40-50 minuten goudbruin.
Laat het 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met honing-tijmsaus.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met het rode vlees van de ossehaas en de zacht zoete honing-tijmsaus met een volle, krachtige Saint-Emilion.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Feestdagen etc
Kerst