Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Picalily zelf gemaakt
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Jampotten (of andere potten met vacuümdeksel)
houten lepel
Grote pan - Let op: Kokende azijn tast koper, ijzer en aluminium aan: Gebruik een roestvrijstalen of een geëmailleerde pan.
Ingrediënten
In totaal circa 1 kilogram gemengde groenten
▢
350
gr
bloemkool
of broccoli
▢
100
gr
ui
100 gram
▢
250
gr
komkommer
of augurken
▢
150
gr
worteltjes
▢
150
gr
sperzieboontjes
▢
1⅓
liter
azijn
VOOR HET PAPJE:
▢
½
liter
water
500 gram
▢
100
gram
bruine basterdsuiker
▢
200
gram
bloem
▢
1½
afgestreken eetlepel
zout
▢
1
volle theelepel
djahé
▢
2
volle theelepels
kerrie
▢
4
volle theelepels
koenjit
▢
6
volle theelepels
mosterdpoeder
Instructies
Maak alle groenten schoon en snijd de groenten in kleine stukjes (½ tot 1 centimeter).
Kook de groenten in een grote pan met een deksel er op een kwartier in de azijn.
Intussen:
Maak jampotten schoon en zet ze klaar.
Maak van de rest van de benodigdheden een glad papje.
Nadat de groenten 15 minuten gekookt hebben het papje al roerend met een houten lepel langzaam bij de kokende groenten gieten.
Laat de piccalilly nog 5 minuten zachtjes doorkoken, blijf roeren.
Doe de hete piccalilly in warme jampotten en sluit ze meteen stevig af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een maand in een koele donkere ruimte laten staan, kunnen de smaken goed doortrekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus