Picalily zelf gemaakt

Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

In totaal circa 1 kilogram gemengde groenten

  • 350 gr bloemkool of broccoli
  • 100 gr ui 100 gram
  • 250 gr komkommer of augurken
  • 150 gr worteltjes
  • 150 gr sperzieboontjes
  • 1⅓ liter azijn

VOOR HET PAPJE:

  • ½ liter water 500 gram
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • afgestreken eetlepel zout
  • 1 volle theelepel djahé
  • 2 volle theelepels kerrie
  • 4 volle theelepels koenjit
  • 6 volle theelepels mosterdpoeder

Instructies

  • Maak alle groenten schoon en snijd de groenten in kleine stukjes (½ tot 1 centimeter).
  • Kook de groenten in een grote pan met een deksel er op een kwartier in de azijn.

Intussen:

  • Maak jampotten schoon en zet ze klaar.
  • Maak van de rest van de benodigdheden een glad papje.
  • Nadat de groenten 15 minuten gekookt hebben het papje al roerend met een houten lepel langzaam bij de kokende groenten gieten.
  • Laat de piccalilly nog 5 minuten zachtjes doorkoken, blijf roeren.
  • Doe de hete piccalilly in warme jampotten en sluit ze meteen stevig af.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een maand in een koele donkere ruimte laten staan, kunnen de smaken goed doortrekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus