Picalily zelf gemaakt
Equipment
Ingrediënten
In totaal circa 1 kilogram gemengde groenten
- 350 gr bloemkool of broccoli
- 100 gr ui 100 gram
- 250 gr komkommer of augurken
- 150 gr worteltjes
- 150 gr sperzieboontjes
- 1⅓ liter azijn
VOOR HET PAPJE:
- ½ liter water 500 gram
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 1½ afgestreken eetlepel zout
- 1 volle theelepel djahé
- 2 volle theelepels kerrie
- 4 volle theelepels koenjit
- 6 volle theelepels mosterdpoeder
Instructies
- Maak alle groenten schoon en snijd de groenten in kleine stukjes (½ tot 1 centimeter).
- Kook de groenten in een grote pan met een deksel er op een kwartier in de azijn.
Intussen:
- Maak jampotten schoon en zet ze klaar.
- Maak van de rest van de benodigdheden een glad papje.
- Nadat de groenten 15 minuten gekookt hebben het papje al roerend met een houten lepel langzaam bij de kokende groenten gieten.
- Laat de piccalilly nog 5 minuten zachtjes doorkoken, blijf roeren.
- Doe de hete piccalilly in warme jampotten en sluit ze meteen stevig af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een maand in een koele donkere ruimte laten staan, kunnen de smaken goed doortrekken.