Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pikante Karbonades in Tomatensaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslede
Oven
wijde pan
Ingrediënten
▢
Olijfolie
▢
Paar
takjes tijm
▢
Blaadjes
van rozemarijn
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
theelepel
kristalsuiker
▢
4
karbonades
elk circa 250 gram
▢
1
rode paprika
fijngehakt
▢
1
rode chilipeper
fijngehakt
▢
1
blik
ongepelde tomaten van 400 gram
▢
200
gram
kastanjechampignons
in dunne plakjes
▢
½
bol
knoflook
verdeeld in teentjes, ongepeld
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een grote braadslede lichtjes in en leg de karbonades erin.
Bestrooi met takjes tijm, rozemarijnblaadjes, knoflookteentjes en breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel met olijfolie en bak de karbonades 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Voor de saus, verhit 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan.
Voeg ui, paprika, chilipeper en champignons toe en verwarm op hoog vuur tot de groenten zacht worden.
Voeg de ongepelde tomaten, suiker, een scheutje water en peper en zout naar smaak toe.
Laat het geheel 10-12 minuten zachtjes sudderen tot de ui gaar is en de saus iets is ingedikt.
Proef en breng indien nodig op smaak.
Haal de karbonades uit de oven en laat ze 5 minuten rusten op een warme plek.
Voeg het braadvet toe aan de saus en verwarm deze.
Serveer de karbonades met een royale hoeveelheid pikante tomatensaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gestoomde groenten en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de pittige tomatensaus en de smaak van de karbonades.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal