Pikante Karbonades in Tomatensaus
Porties: 4
calorieën: 400kcal
Equipment
Ingrediënten
- Olijfolie
- Paar takjes tijm
- Blaadjes van rozemarijn
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 theelepel kristalsuiker
- 4 karbonades elk circa 250 gram
- 1 rode paprika fijngehakt
- 1 rode chilipeper fijngehakt
- 1 blik ongepelde tomaten van 400 gram
- 200 gram kastanjechampignons in dunne plakjes
- ½ bol knoflook verdeeld in teentjes, ongepeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een grote braadslede lichtjes in en leg de karbonades erin.
- Bestrooi met takjes tijm, rozemarijnblaadjes, knoflookteentjes en breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel met olijfolie en bak de karbonades 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
- Voor de saus, verhit 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan.
- Voeg ui, paprika, chilipeper en champignons toe en verwarm op hoog vuur tot de groenten zacht worden.
- Voeg de ongepelde tomaten, suiker, een scheutje water en peper en zout naar smaak toe.
- Laat het geheel 10-12 minuten zachtjes sudderen tot de ui gaar is en de saus iets is ingedikt.
- Proef en breng indien nodig op smaak.
- Haal de karbonades uit de oven en laat ze 5 minuten rusten op een warme plek.
- Voeg het braadvet toe aan de saus en verwarm deze.
- Serveer de karbonades met een royale hoeveelheid pikante tomatensaus eroverheen.
Notities
Serveer met gestoomde groenten en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de pittige tomatensaus en de smaak van de karbonades.Nutrition
Calories: 400kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2mg | Sugar: 5g