Meng de boter, 3 eetlepels poedersuiker, vanillesuiker en meel in een kom.
Voeg meel toe totdat het deeg soepel is.
Maal de pistache en amandelen fijn.
Meng de poedersuiker, vanillesuiker, kleurstof en rozewater door de gemalen noten.
Voeg net genoeg rozewater toe om kleine balletjes van de vulling te kunnen maken.
Laat de vulling 15 minuten staan.
Maak van de vulling kleine balletjes van ongeveer de grootte van een hazelnoot.
Maak van het deeg balletjes ter grootte van een kleine walnoot.
Maak een kuiltje in het deegballetje en vul het met een pistacheballetje.
Maak het deegballetje weer rond en druk het een beetje plat.
Snijd het koekje kruiselings in met een scherp mes.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Bak de koekjes 15 minuten op 175 graden.
Smeer de zijkanten van de koekjes in met honing.
Rol de zijkanten van de koekjes door gehakte pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pistache koekjes als zoete traktatie bij de thee of als feestelijke lekkernij voor speciale gelegenheden.Wijnadvies: Deze koekjes passen goed bij een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.