Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Portobello met pompoen risotto
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
150
gram
risottorijst
▢
500
ml
bouillon
▢
75
gram
parmezaanse kaas
▢
400
gram
pompoen
in blokjes
▢
1
theelepel
salie
vers
▢
500
ml
groentebouillon
▢
200
gram
spinazie
▢
6
portobello’s
▢
Scheut droge witte wijn
Instructies
Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden.
Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af.
Snipper de ui en fruit aan in een pan.
Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.
Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe.
Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen.
Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft.
Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.
Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken.
Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto.
Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas.
Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch