Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forelmousse met waterkers
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gr
zalmforelfilet
▢
2
eieren
▢
zout
▢
peper
▢
1
eetlepel
tomatenfondue
▢
200
gr
room
▢
boter
Voor de saus:
▢
½
bosje
waterkers
▢
100
gr
dunne room
Voor de versiering:
▢
2
tomaten
▢
4
dikke
roze garnalen
▢
peterselie
Instructies
Mix de forelfilets samen met de hele eieren, het zout, de peper en de tomatenfondue tot puree.
Voeg er de room aan toe en mix dit nog enkele minuten.
Boter kleine vormpjes of potjes in en verdeel de bereide mousse erin.
Bak dit 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Maak de waterkers schoon en blancheer die 1 minuut in kokend water.
Laat dit uitlekken en verwerk het tot puree.
Voeg er de room bij en mix nog enkele seconden.
Doe alles in een pannetje en verwarm dit zonder te laten koken.
Schik de forelmousse op individuele borden en versier ze met de waterkerssaus.
Versier verder met dobbelsteentjes rauwe tomaat, roze garnalen en peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België