Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
klein
bosje dille
▢
125
ml
zure room
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
fijngeknipte bieslook
▢
1
bakje tuinkers
▢
4
lange plakken gerookte zalm
▢
versgemalen peper
Instructies
Houd 4 takjes dille apart voor de garnering.
Hak de groene blaadjes van de dille klein.
Schep de zure room in een kom en roer het citroensap, de dille en bieslook erdoor. Knip de tuinkers uit het bakje.
Besmeer elke plak gerookte zalm dun met de gekruide zure room.
Eventueel kan de zure room iets verdund worden door er een scheutje melk aan toe te voegen.
Rol de plak op.
Verdeel de zalmrolletjes over de borden.
Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper.
Leg op elk rolletje een takje dille.
Garneer het gerecht met toefjes tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Roer een klein beetje geraspte mierikswortel (uit een potje) door de zure room.
Wijnadvies:
Een chenin blanc zou een goede keuze zijn voor dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm