Cake is er in allerlei soorten en maken. Hieronder hebben wij de keuze gemaakt voor een heerlijke rijk gevulde chocoladecake met rozijnen, noten en gekonfijte kersen.
Schenk er heet water op en laat ze 1 à 2 uur wellen.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.
Dep de rozijnen droog en bestrooi ze met wat bloem.
Doe de boter met suiker en het zout in een kom.
Klop dit met de mixer tot er een romig mengsel ontstaat.
Klop de eieren er een voor een door en blijf nog 2 minuten kloppen.
Schep afwisselend het zelfrijzend bakmeel en de melk door het beslag.
Meng de rozijnen, de gekonfijte kersen en de fijngehakte noten erdoor.
Doe het beslag over in de cakevorm.
Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar.
De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.
Keer de cake om op een taartrooster en laat de cake verder afkoelen.
Roer voor het glazuur de poedersuiker met de Droste cacaopoeder en het eiwit door elkaar. Bestrijk de cake met het glazuur en laat het glazuur hard worden.