Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijke Bonensoep met Spek en Bonenkruid
Deze stevige bonensoep met spek en bonenkruid is een heerlijk hartverwarmend gerecht. Perfect voor koude dagen en rijk aan smaak!
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
weken
1
dag
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
staafmixer
Ingrediënten
▢
2,5
l
bouillon
▢
3
grote
aardappelen
in stukken
▢
250
g
gedroogde witte of bruine bonen
▢
3
uien
fijngesneden
▢
2
preien
in ringen
▢
50
g
vetstof
boter of olie
▢
1
selderij
in stukken
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
1
takje
bonenkruid
of 1 mespunt gedroogd
▢
2
sneden
doorregen spek
in blokjes
Instructies
Week de bonen 24 uur in ruim koud water.
Schil en snijd de aardappelen en uien in stukken.
Was de prei en selderij en snijd ze in ringen.
Verhit de vetstof in een grote pan en fruit de prei, selderij en uien kort aan.
Giet de geweekte bonen af en kook ze met het weekwater in een grote pan.
Voeg eventueel extra water toe.
Voeg de gefruite groenten, aardappelen, bouillon en kruiden toe en kook de soep tot alles zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer en laat nog even doorkoken.
Bak het spek in een pan tot het krokant is.
Roer het gebakken spek door de soep vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met vers bruin brood en een klontje boter voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij de diepe smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst