Een heerlijke rijsttaart met een luchtige rijstvulling, kaneel, en een krokante korst, versierd met amandelen en een roomlaag. Perfect voor een feestelijk dessert.
Maak een putje in het midden en leg daarin de in lauwe melk opgeloste gist, suiker, zout, het geklopte ei en de in stukjes verdeelde boter.
Meng alles en verwerk onder de bloem.
Kneed tot een soepel deeg en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Leg de rijst 5 minuten in kokend water (gezouten), laat uitdruipen en doe het in kokende melk.
Laat 25 minuten op zeer laag vuur staan zonder te roeren.
Voeg het aardappelmeel of rijstroom toe, opgelost in een beetje water.
Neem van het vuur en voeg de 3 eierdooiers, suiker, zout en kaneel toe.
Voeg daarna de 2 geplette makarons toe.
Laat afkoelen.
Meng er de stijfgeklopte eiwitten door.
Geef het deeg een dikte van 4 mm en leg het in een ingevette en bebloemde taartvorm (30 cm diameter).
Prik met een vork in het deeg en versier met de rijst.
Strijk het bovendeel mooi glad.
Meng de 2 makarons met het klein geklopte ei, de room en 15 g suiker.
Verspreid dit mengsel met een spaan over de rijst.
Plaats de taart 15 minuten in een zeer warme oven, draai dan het vuur lager (middelmatige oven) en laat het gebak nog 15-20 minuten bakken.
Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de rijsttaart met een beetje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.Wijnadvies:Bij deze rijsttaart past een lichte, zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer, die goed samengaat met de kaneel en amandelen.