Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Risotto met lentegroenten, rucolapesto en pecorino
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
Arboriorijst
▢
300
gram
groene aspergepunten
▢
100
gram
peultjes
▢
100
gram
verse kapucijners
▢
2
lente-uitjes
▢
zelfgemaakte pesto
▢
100
gram
pecorino
▢
¾
liter
droge witte wijn
▢
75
gram
gesnipperde ui
▢
50
gram
boter
▢
1
liter
bouillon
▢
50
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
zout
versgemalen peper
▢
een scheutje olie
▢
saffraan
Instructies
Bereid de pesto met rucola. Gebruik hiervoor bij voorkeur kruidenolie.
Fruit de uien in de helft van de boter.
Verwarm de bouillon in een aparte pan.
Voeg de rijst bij de uien en bak deze onder voortdurend roeren mee tot de rijst glazig wordt.
Blus af met de wijn, voeg eventueel saffraan toe en laat het geheel inkoken.
Voeg nu 1/10 van de bouillon toe en houd de rijst voortdurend in beweging.
Voeg, als de bouillon is opgenomen, opnieuw 1/10 van de bouillon toe.
Herhaal dit tot de rijst 'al dente' is.
Voeg de rest van de boter, de Parmezaanse kaas toe en naar smaak peper en zout toe.
Snijd ± 2 cm van de onderkant van de asperges.
Blancheer alle groenten afzonderlijk van elkaar in ruim water.
Schep de groenten door een beetje olie en zet ze apart.
Vermeng de risotto met de rucolapesto en verdeel dit over de borden.
Schep het groentemengsel over de risotto en serveer het gerecht met wat geschaafde pecorino en eventueel nog wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch