Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode sla met komkommersaus
Frisse rode sla met een romige komkommersaus.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
komkommer
▢
3
eetlepels
kwarkmayonaise
▢
Peper
▢
Rode sla
Instructies
Halveer het teentje knoflook en wrijf een slabak hiermee in.
Verdeel de rode sla in blaadjes, verwijder de nerf en was de blaadjes.
Dep de blaadjes droog.
Snijd de komkommer fijn.
Vermeng de mayonaise met peper en roer de komkommer erdoor.
Maak de sla aan met de komkommersaus.
Garneer met komkommerplakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Ook lekker met kropsla of krulandijvie. Gebruik twee kleuren sla door elkaar.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Salade
/
Saus
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch