Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodewijn wildfondue met linzen
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
fonduepan
mespunt
fonduevork
kommen
Ingrediënten
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olie
▢
ketoembar
=gemalen koriander
▢
800
ml
rode wijn
volle
▢
2
potten
wildfond
of gevogeltefond, à 380 ml
▢
½
blik
linzen
à 400 g
Instructies
In fonduepan ui in olie met mespunt koriander 5 minuten zachtjes bakken.
Afblussen met rode wijn en fond toevoegen.
Aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
Bouillon pittig op smaak brengen met zout en peper.
Linzen afgieten en in kom scheppen.
Fonduepan, linzen en schalen diphapjes op tafel zetten.
Ingrediënten aan fonduevork prikken en in bouillon in paar minuten gaar laten worden.
Na de maaltijd linzen over vier kommen verdelen en wildbouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Om in de bouillon te garen: - plakjes eendenborst - plakjes parelhoenfilet - blokjes
kalkoenschnitzel - blokjes hertenbiefstuk - blokjes konijnenrug - stukjes bleekselderij - repen groene (savooie)kool - kastanjechampignons - blokjes pompoen - beetgaar gekookte spruitjes - halve blaadjes witlof.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Hoofdgerechten
/
Wild