Rodewijn wildfondue met linzen

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • ketoembar =gemalen koriander
  • 800 ml rode wijn volle
  • 2 potten wildfond of gevogeltefond, à 380 ml
  • ½ blik linzen à 400 g

Instructies

  • In fonduepan ui in olie met mespunt koriander 5 minuten zachtjes bakken.
  • Afblussen met rode wijn en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Bouillon pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Linzen afgieten en in kom scheppen.
  • Fonduepan, linzen en schalen diphapjes op tafel zetten.
  • Ingrediënten aan fonduevork prikken en in bouillon in paar minuten gaar laten worden.
  • Na de maaltijd linzen over vier kommen verdelen en wildbouillon erop schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Om in de bouillon te garen: – plakjes eendenborst – plakjes parelhoenfilet – blokjes
kalkoenschnitzel – blokjes hertenbiefstuk – blokjes konijnenrug – stukjes bleekselderij – repen groene (savooie)kool – kastanjechampignons – blokjes pompoen – beetgaar gekookte spruitjes – halve blaadjes witlof.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Wild