Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romig Bananenijs met Citroen en Slagroom
Geniet van dit frisse en romige bananenijs met een vleugje citroen – perfect als zomerse traktatie!
Porties:
4
(inclusief draaien in ijsmachine) + 30 minuten invriezen
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
blender of staafmixer
IJsbereider of ijsmachine
Ingrediënten
▢
150
g
rijpe bananen
▢
65
g
fijne suiker
▢
Sap van een kleine citroen
▢
1
eierdooier
▢
½
dl
slagroom
▢
1½
dl
volle melk
Instructies
Pureer de bananen samen met de eierdooier, suiker en citroensap in een blender of met een staafmixer.
Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk totdat het geheel glad is.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het 35 minuten draaien.
Plaats het ijsmengsel na de bereiding nog een half uur in de vriezer om verder op te stijven.
Optioneel: voeg stukjes chocolade toe aan het ijs voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer eventueel met een dessertwijn zoals een lichtzoete Moscato om de smaken van de banaan en citroen te complimenteren.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.05
g
|
Sugar:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch