Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romig Bitterkoekjesijs met Espresso en Amandel
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Pannetje
ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
▢
1
zakje
Grand Café espresso
Douwe Egberts
▢
12
bitterkoekjes
pak à 250 g
▢
4
eetlepels
amandellikeur
▢
4
eetlepels
amandelschaafsel
zakje à 45 g
▢
1
beker
Italiaans ijs
crème Gaffe, 750 ml
Instructies
Breng in een pannetje 125 ml water aan de kook.
Doe het espressopoeder in een kopje en roer er kokend water doorheen.
Halveer de bitterkoekjes en verdeel ze over vier bordjes.
Besprenkel de bitterkoekjes met de hete koffie en amandellikeur.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in ongeveer 2 minuten lichtbruin.
Schep met een ijsbolletjeslepel op elk bordje 2 bolletjes ijs op de bitterkoekjes.
Verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit romige dessert met bitterkoekjes en amandelen past goed bij een glas Vin Santo, een zoete, Italiaanse dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories:
440
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch