Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardbeientaart met Mascarpone
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakpapier
bakvorm
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg
300 g
▢
500
g
mascarpone
▢
4
eieren
▢
100
g
suiker
▢
300
g
aardbeien
in achten gesneden
▢
400
g
gedroogde bonen om mee blind te bakken
▢
Extra aardbeien voor decoratie
▢
Verse
muntblaadjes voor decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en plaats het direct in de bakvorm.
Versterk de rand met het overhangende deeg en prik het deeg meerdere keren in met een vork.
Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul het met gedroogde bonen en bak het in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
Meng ondertussen de mascarpone, eieren en suiker goed door elkaar, voeg de aardbeien toe en roer opnieuw.
Haal de vorm uit de oven, verwijder de gedroogde bonen en verdeel het mascarpone-aardbeienmengsel gelijkmatig over de bodem van het deeg.
Bak opnieuw in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Laat na het bakken ongeveer 1 uur afkoelen en garneer vervolgens met verse aardbeien en eventueel wat verse muntblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze romige aardbeientaart met mascarpone past goed bij een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
13
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch