Aardbeien-mascarpone taart

Romige Aardbeientaart met Mascarpone

Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 500 g mascarpone
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 300 g aardbeien in achten gesneden
  • 400 g gedroogde bonen om mee blind te bakken
  • Extra aardbeien voor decoratie
  • Verse muntblaadjes voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit met het meegeleverde bakpapier en plaats het direct in de bakvorm.
  • Versterk de rand met het overhangende deeg en prik het deeg meerdere keren in met een vork.
  • Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul het met gedroogde bonen en bak het in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Meng ondertussen de mascarpone, eieren en suiker goed door elkaar, voeg de aardbeien toe en roer opnieuw.
  • Haal de vorm uit de oven, verwijder de gedroogde bonen en verdeel het mascarpone-aardbeienmengsel gelijkmatig over de bodem van het deeg.
  • Bak opnieuw in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Laat na het bakken ongeveer 1 uur afkoelen en garneer vervolgens met verse aardbeien en eventueel wat verse muntblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze romige aardbeientaart met mascarpone past goed bij een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 13 g | Vet: 40 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Taart
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch