Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Avocado-Gorgonzola Salade met Kruidige Marinade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Bord
knoflookpers
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
3
eetlepels
droge witte wijn
▢
2
teentjes
knoflook
▢
15
g
verse rozemarijn
▢
25
g
verse bieslook
▢
Zout
▢
Versgemalen witte peper
▢
1
avocado
▢
150
g
gorgonzola
▢
½
krop
lollo rosso sla
▢
75
g
croutons
Instructies
Voorbereiden:
Meng in een kom de olijfolie, citroensap en witte wijn tot een marinade.
Pers de knoflookteentjes erboven uit.
Knip de naaldjes van de rozemarijntakjes en snijd de bieslook fijn, voeg ze toe aan de marinade.
Breng op smaak met zout en peper.
Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado.
Snijd de helften in dunne plakken en leg ze op een bord.
Schenk de marinade erover en zet de avocado afgedekt in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten.
Verkruimel de gorgonzola boven een kom.
Bereiden:
Maak de sla schoon, was deze en verdeel de bladeren over vier borden.
Schep de avocadoplakken voorzichtig uit de marinade en rangschik ze op de sla.
Verdeel de gorgonzola over de avocado.
Strooi de croutons eroverheen.
Schenk de resterende marinade over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige en kruidige avocado-gorgonzola salade vraagt om een stevige witte wijn zoals een Chardonnay uit Italië of een Vermentino.
Voedingswaarden
Calories:
345
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
29
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Lunch
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch