Avocadosalade met gorgonzola

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ zakje verse rozemarijn á 15 g,
  • ½ zakje verse bieslook á 25 g,
  • zout
  • versgemalen witte peper,
  • 1 avocado
  • 150 g gorgonzola
  • ½ krop lollo rosso sla
  • 1 pakje croûtons 75 g, Royco

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In kom olie, citroensap en wijn tot marinade roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Boven kopje rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en met bieslook in kopje fijnknippen.
  • Door marinade roeren.
  • Marinade op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en op bord uitspreiden.
  • Marinade erover schenken.
  • Avocado afgedekt ca. 20 minuten in koelkast zetten.
  • Boven kom gorgonzola verkruimelen.

BEREIDEN:

  • Sla schoonmaken, wassen en bladeren uitslaan.
  • Slabladeren over vier borden verdelen.
  • Avocadoplakken voorzichtig uit marinade scheppen en op sla rangschikken.
  • Gorgonzola over avocado verdelen.
  • Croûtons erover strooien.
  • Marinade over salade schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Lunch / Salade