Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Chocoladepudding
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Garde
schaaltjes
Ingrediënten
▢
2
liter
halfvolle melk
▢
½
liter
room
▢
8
eetlepels
fijne suiker
▢
500
g
pure chocolade
▢
4
eetlepels
aardappelzetmeel
Instructies
Giet de melk, room en chocolade in een grote pan en verwarm het bijna tot het kookpunt.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg de suiker toe aan de pan en roer goed door tot de suiker volledig is opgelost.
Meng het aardappelzetmeel met een beetje water om een glad papje te vormen.
Voeg het aardappelzetmeel mengsel langzaam toe aan de pan terwijl je continu roert met een garde.
Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de gewenste consistentie heeft bereikt.
Verdeel de chocoladepudding direct over de schaaltjes.
Laat de pudding afkoelen en opstijven in de koelkast voor minstens 1 uur voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas zoete rode wijn zoals een Ruby Port past goed bij deze romige chocoladepudding, de rijke smaken vullen elkaar mooi aan.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm