Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Chocomousse met Mascarpone
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
rusttijd in de koelkast
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
pan voor au bain-marie,
mixer
potjes
Ingrediënten
▢
250
g
mascarpone
▢
100
g
suiker
▢
1
pakje
pure chocolade
bij voorkeur Côte d'Or
▢
3
eieren
Instructies
Splits de eidooiers van het eiwit.
Laat de chocolade smelten au bain-marie.
Klop de suiker door de eidooiers totdat het mengsel luchtig is.
Klop het eiwit stijf met een mixer.
Meng in een kom de eidooiers en mascarpone.
Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng goed.
Voeg vervolgens heel voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan het mascarponemengsel.
Vouw het eiwit er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel over potjes.
Laat de chocomousse minstens 2 uur in de koelkast rusten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige chocomousse als een decadent dessert na een speciale maaltijd.
Wijnadvies:
Het gaat goed samen met een glas rode dessertwijn, zoals een Port of een zoete rode wijn zoals een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm