Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kruiden Gehaktballetjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
kom
Bord
keukenpapier
Ingrediënten
▢
500
gram
gehakt
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
1
ei
▢
6
eetlepels
paneermeel
▢
Zout
▢
Peper
▢
50
gram
boter
▢
1
zakje
rundvleesjus
18 gram
▢
1
dl
crème fraîche
▢
2
eetlepels
bieslook
fijngehakt
Instructies
Meng het gehakt in een kom met mosterd, ei en 3 eetlepels paneermeel.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm met vochtige handen gehaktballetjes van ongeveer 5 cm diameter.
Rol de gehaktballetjes door de overgebleven paneermeel.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
Verlaag het vuur en laat de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd ze apart.
Blus het bakvet af met 1½ dl water en roer het zakje rundvleesjus erdoor.
Laat kort doorkoken.
Voeg de crème fraîche toe aan de jus en laat nog 2 minuten zachtjes meekoken.
Roer de fijngehakte bieslook door de saus.
Verwarm de gehaktballetjes in de saus.
Serveer de gehaktballetjes met gekookte aardappeltjes en sperzieboontjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Oranjerivier Ruby Cabernet Merlot
Voedingswaarden
Calories:
498
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
37
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland