Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Risotto met Zeekraal en Tijgergarnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
waterkoker
Ingrediënten
▢
500
gram
tijgergarnalen
diepvries
▢
200
gram
zeekraal
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
sjalotten
fijngesnipperd
▢
400
gram
risottorijst
▢
500
ml
witte wijn
▢
Sap van 1 limoen
▢
1
kruidenbouillontablet
verkruimeld
▢
15
gram
verse peterselie
fijngehakt
▢
Peper naar smaak
Instructies
Ontdooi de garnalen volgens de instructies op de verpakking.
Spoel de zeekraal af in een vergiet en laat het uitlekken.
Verhit 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten.
Voeg de risottorijst toe en roer tot alle rijstkorrels glazig zijn.
Breng ondertussen 700 ml water aan de kook in een waterkoker.
Roer de witte wijn, limoensap en verkruimelde bouillontablet door de risotto.
Voeg telkens een scheut kokend water toe aan de risotto totdat al het water is opgenomen en de rijst gaar is.
Roer de garnalen en zeekraal door de risotto en laat het geheel nog 10 minuten meegaren.
Roer de peterselie en de resterende boter door de risotto.
Verdeel de risotto over de voorverwarmde borden en bestrooi royaal met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zeekraal is niet het hele jaar door verkrijgbaar. U kunt de zeekraal in dit recept eventueel vervangen door verse spinazie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de zilte smaak van de zeekraal en de zachte textuur van de risotto.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië