Romige Risotto met Zeekraal en Tijgergarnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram tijgergarnalen diepvries
  • 200 gram zeekraal
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 400 gram risottorijst
  • 500 ml witte wijn
  • Sap van 1 limoen
  • 1 kruidenbouillontablet verkruimeld
  • 15 gram verse peterselie fijngehakt
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Ontdooi de garnalen volgens de instructies op de verpakking.
  • Spoel de zeekraal af in een vergiet en laat het uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten.
  • Voeg de risottorijst toe en roer tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  • Breng ondertussen 700 ml water aan de kook in een waterkoker.
  • Roer de witte wijn, limoensap en verkruimelde bouillontablet door de risotto.
  • Voeg telkens een scheut kokend water toe aan de risotto totdat al het water is opgenomen en de rijst gaar is.
  • Roer de garnalen en zeekraal door de risotto en laat het geheel nog 10 minuten meegaren.
  • Roer de peterselie en de resterende boter door de risotto.
  • Verdeel de risotto over de voorverwarmde borden en bestrooi royaal met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zeekraal is niet het hele jaar door verkrijgbaar. U kunt de zeekraal in dit recept eventueel vervangen door verse spinazie.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de zilte smaak van de zeekraal en de zachte textuur van de risotto.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Zeevruchten
Land van herkomst Italië