Romige Risotto met Zeekraal en Tijgergarnalen
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram tijgergarnalen diepvries
- 200 gram zeekraal
- 2 eetlepels boter
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 400 gram risottorijst
- 500 ml witte wijn
- Sap van 1 limoen
- 1 kruidenbouillontablet verkruimeld
- 15 gram verse peterselie fijngehakt
- Peper naar smaak
Instructies
- Ontdooi de garnalen volgens de instructies op de verpakking.
- Spoel de zeekraal af in een vergiet en laat het uitlekken.
- Verhit 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten.
- Voeg de risottorijst toe en roer tot alle rijstkorrels glazig zijn.
- Breng ondertussen 700 ml water aan de kook in een waterkoker.
- Roer de witte wijn, limoensap en verkruimelde bouillontablet door de risotto.
- Voeg telkens een scheut kokend water toe aan de risotto totdat al het water is opgenomen en de rijst gaar is.
- Roer de garnalen en zeekraal door de risotto en laat het geheel nog 10 minuten meegaren.
- Roer de peterselie en de resterende boter door de risotto.
- Verdeel de risotto over de voorverwarmde borden en bestrooi royaal met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zeekraal is niet het hele jaar door verkrijgbaar. U kunt de zeekraal in dit recept eventueel vervangen door verse spinazie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de zilte smaak van de zeekraal en de zachte textuur van de risotto.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g