Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roombroodjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
g
meel
▢
70
g
suiker
▢
12
g
instantgist
▢
50
g
boter
zachte
▢
100
g
magere kwark
▢
zout
▢
½
thl.
bakpoeder
▢
1
ei
▢
270
ml
melk
Extra: vulling naar wens laat je fantasie maar gaan.
▢
banketbakkersroom
▢
1
ei
om te bestrijken.
▢
Poedersuiker
▢
slagroom
▢
saroma
▢
pudding
▢
jam
▢
noten
Instructies
Meng suiker,meel,gist en bakpoeder samen doe het ei,kwark en boter erbij en de melk beetje bij beetje erbij, kneed het deeg goed door.
Laat het deeg 30-45min in de voorverwarmde oven met een pannetje heet water rijzen.
Kneed het deeg nog even goed daar en maak er balletjes van(20)en laat ze 30min weer in de oven rijzen.
Bestrijk ze met ei en bak ze in de voorverwarmde oven op 220graden voor 8-10 min.
Laat de broodjes afkoelen, snij het dekseltje eraf hol ze uit en vul ze met de gewenste vulling, bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
* je kan ze ongevuld in de vriezer doen tot gebruik,makelijk als je bezoek krijgt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Gebak
Land van herkomst
Marokko