Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roomkaasletters met Crostini
Romige roomkaasletters met knapperige crostini, een elegant en smaakvol hapje voor elke gelegenheid.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kom
Oven
spuitzak met gladde spuitmond
Ingrediënten
▢
1
stokbrood
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
4
eetlepels
honing-mosterddressing
▢
75
gram
rucola slamelange
▢
735
gram
roomkaas
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het stokbrood schuin in dunne plakken.
Leg de plakken brood op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
Bak de crostini's 10-12 minuten goudgeel en knapperig.
Roer de roomkaas los in een kom en voeg peper toe.
Schep de roomkaas in een spuitzak.
Spuit de eerste letter van de namen van de tafelgenoten op kleine borden.
Meng de rucola met de honing-mosterddressing in een kom.
Voeg zout en peper toe.
Leg een toef sla bovenop de kaasletters en leg de crostini's ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de roomkaasletters direct.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de roomkaas en mosterd.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de romige textuur van de roomkaas complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Borrelhapjes
/
Broodjes
/
Kaas
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch