Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rozentaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
bloem
▢
6
g
instant gist
▢
200
ml
melk
lauwe
▢
80
g
suiker
▢
50
g
boter
▢
2
tabletjes
vitamine C
Vulling:
▢
100
g
fambozen jam
▢
100
g
amandelspijs
Glazuur:
▢
50
g
poedersuiker
▢
1½
eetl
water
▢
rode kleurstof
Instructies
Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar en maak daar een samenhangend deeg van en laat het 30min rijzen.
Meng ondertussen de frambozenjam met de amandelspijs.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30x40cm en strijk de vulling erover.
Rol het deeg vanaf de lange zijde op en snij het in 3cm dikke stukken.
Vet een bakvorm in leg daar de rollen op en laat nog een keer 45min rijzen.
Bestrijk de bovenkant met een eitje en bak de rollen in de oven op 200graden
Meng de gezeefde poedersuiker met water en de kleurstof doe het in een spuitzak en spuit over de afgekoelde rollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Marokko