Snijd de venkel in kleine stukjes, snijd het groen fijn en bewaar dat als garnering.
Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotsnippers hierin glazig.
Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
Voeg de venkel, de saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
Roer nu en dan en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
Snijd de vis in blokjes en laat die de laatste 10 minuten in de risotto gaar worden.
Roer de slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas
door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
Strooi de rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto en serveer direct.
Variatie:
Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille. Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten. Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.