Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer toemis Boontjes
Gekruiden sperziebonen met tomaat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
sperziebonen
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
laos
▢
4
dl
bouillon
▢
2
ontvelde
tomaten
in reepjes
Instructies
Snijd de boontjes in stukjes van 3 a 4 cm en was ze.
Fruit de ui in de olie totdat hij begint te verkleuren.
Alles goed omscheppen en de uitgeperste knoflook toevoegen.
Vervolgens de sambal of sambal trassi en de boontjes erbij.
Alles weer goed omscheppen en de laos en wat later de bouillon toevoegen.
Laat het gedurende 8 tot 10 min. zachtjes koken.
Schep vlak voor het opdienen de reepjes tomaat erdoor.
Dien de sajoer op in een voorverwarmde schaal en garneer het gerecht met een tot bloem gesneden chilipeper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië