Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Serdadoe
Soldaten-Sambal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
rode lomboks
▢
2
uien
▢
2
eetlepel(s)
ketjap
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
zout
Instructies
Snij de lomboks en uien heel fijn en bak ze met wat zout in de olie tot een smeuïg geheel.
Doe dit in een schaal en giet er de ketjap over.
Magnetron:
Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 1 min. op 100%.
Voeg uien, lombok en zout toe en verwarm alles onafgedekt 3-4 min. op 100%.
Roer de ketjap erdoor en laat alles onafgedekt ca. 5 min. op 50% sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië