Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappel-Merengue Verwennerij met Citroen en Amandelkoekjes
Een verrukkelijk dessert met knapperige merengue, romige yoghurt, en frisse sinaasappelpartjes. Perfect voor een feestelijke afsluiting!
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
springvorm van 26 cm
Roestvrijstalen kom
Vetvrije garde
Keukenmachine
rasp
Ingrediënten
Merengue:
▢
8
eiwitten
▢
1
eetlepel
blanke azijn
▢
250
gram
witte basterdsuiker
▢
200
gram
tafelsuiker
▢
1,5
eetlepel
maïzena
▢
150
gram
cantuccini
Italiaanse amandelkoekjes, gemalen in de keukenmachine
Vulling:
▢
450
gram
dikke Turkse yoghurt
▢
¼
liter
stijf geslagen slagroom
▢
Rasp van 1 citroen
Garnering:
▢
6
grote
sinaasappels
geplisseerd
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Gebruik een springvorm van 26 cm en zorg ervoor dat je roestvrijstalen kom en garde goed ontvet zijn.
Begin met het kloppen van de eiwitten en azijn in de roestvrijstalen kom tot ze schuimig en licht gesteven zijn.
Voeg geleidelijk de basterdsuiker en later de tafelsuiker toe terwijl je blijft kloppen totdat het mengsel stevig is.
Klop voorzichtig de maïzena erdoor en vouw vervolgens de gemalen cantuccini erdoor.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ingevette springvorm en bak 20 minuten op 180 graden Celsius.
Verlaag de temperatuur als de merengue te snel bruin wordt.
Bak vervolgens nog 15 minuten op 125 graden Celsius.
Laat de merengue afkoelen op een rooster.
Houd de oven tijdens het bakken gesloten.
Als de merenguebodem volledig is afgekoeld, bestrijk deze met Turkse yoghurt, stijf geslagen slagroom en citroenrasp.
Garneer de merengue met sinaasappelpartjes voor een frisse, fruitige afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete dessertwijn zoals Sauternes.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
45
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch