Merengue met sinaasappel

Sinaasappel-Merengue Verwennerij

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Merengue:

  • 8 eiwitten
  • 1 eetlepel blanke azijn
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram tafelsuiker
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 150 gram cantuccini Italiaanse amandelkoekjes, gemalen in de keukenmachine

Vulling:

  • 450 gram dikke Turkse yoghurt
  • ¼ liter stijf geslagen slagroom
  • Rasp van 1 citroen

Garnering:

  • 6 grote geplisseerde sinaasappels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Gebruik een springvorm van 26 cm en zorg voor een goed ontvette, roestvrijstalen kom en vetvrije garde.
  • Voor de merengue, begin met het kloppen van de eiwitten en azijn tot ze schuimig zijn en licht gesteven.
  • Voeg geleidelijk de basterdsuiker en later de tafelsuiker toe terwijl je blijft kloppen.
  • Het mengsel moet stevig zijn.
  • Klop luchtig de maïzena erdoor en vouw vervolgens voorzichtig de gemalen cantuccini door het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over een ingevette springvorm en bak 20 minuten op 180 graden.
  • Als het te snel bruin wordt, verlaag dan de temperatuur.
  • Bak vervolgens nog 15 minuten op 125 graden.
  • Laat de merengue afkoelen op een rooster.
  • Houd de oven tijdens het bakken gesloten.
  • Als de merenguebodem is afgekoeld, bestrijk deze dan met Turkse yoghurt, stijf geslagen slagroom en citroenrasp.
  • Maak het geheel af door sinaasappelpartjes erop te leggen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht