Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sint-Jakobsschelpen met Prei en Venkel in Bladerdeeg
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
Sint-Jakobsschelpen
diepvries
▢
40
gram
boter
in kleine blokjes
▢
100
gram
prei
in dunne schijfjes
▢
50
gram
venkelknol
in dunne reepjes
▢
Kerriepoeder
▢
Peper en zout naar smaak
▢
3
eetlepels
Noilly Prat
droge witte vermouth
▢
6
plakjes
bladerdeeg van 10 x 10 cm
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
kg
grof zeezout
voor presentatie
Instructies
Voorbereiden:
Verwijder het harde parelmoergedeelte van de Sint-Jakobsschelpen.
Halveer het witte deel van de schelpen.
Bak in 10 gram boter de prei en venkel gedurende ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
Schep in elke schelp een bedje van het prei-venkelmengsel en leg hierop de gehalveerde Sint-Jakobsschelpen met het oranje deel (kuit).
Bestrooi met zout, peper en een vleugje kerriepoeder.
Verdeel de Noilly Prat en de rest van de boter over de schelpen.
Rol de ontdooide bladerdeegplakjes dun uit en vouw ze over de gevulde schelpen (plak vast met eidooier).
Snijd uit het overgebleven deeg 6 schelpvormpjes en plak ze met water op de schelpen.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de schelpen ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Strooi een bedje van grof zeezout op elk bord.
Plaats de hete Sint-Jakobsschelpen op het zeezoutbed.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer de vulling door de schelpen met reepjes andere vis of garnalen te vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten