Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Smoor Babi van Lidy Poll-Weber
Balinees gesmoord varkensvlees
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
2 to
maten
▢
3
bosuitjes
▢
400
gram
hamlappen
▢
eetlepels
olie
▢
3,5
eetlepels
Balinese Kruidenpasta
klik voor het recept
▢
4
eetlepels
ketjap manis
▢
peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
Bosuitjes in ringen van 2 cm snijden.
Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden.
In wok olie verhitten en kruidenpasta (boemboe) al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken.
Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
Bosui, tomaten, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees nog ca. 10 minuten zachtjes doorsudderen.
Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met o.a.
Djoekoet Oerap
of sperziebonen en een Indische komkommersalade en uiteraard witte
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië