Djoekoet Oerap (Balinees groentegerecht met kokos)

Djoekoet Oerap

(Balinees groentegerecht met kokos)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 1 kleine courgette
  • rode ui
  • 1 stengel sereh
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels Balinese kruidenpasta klik hier voor het recept
  • 300 gram panklare spinazie hoeft niet
  • 2 dl kokosmelk
  • 3 blaadjes daon salam

Instructies

  • Voorbereiding: Haal eventueel de Balinese boemboe uit de vriezer en laat ontdooien.

Bereiden:

  • In pan met ruim kokend water en mespunt zout de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Courgette wassen en in stukken van ca. 5 cm snijden. Stukken in lengte van 5 cm snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Van sereh het buitenste blad verwijderen en in drieën breken.
  • In een wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In het bakvet de boemboe fruiten en laten geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend toevoegen in ca. 5 minuten.
  • Kokosmelk, ui, daon salam en de sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groenten in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren. vocht laten verdampen.
  • Geserveerd met Smoor Babi (eveneens met die Balinese boemboe).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië