Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- zout
- 200 gram gebroken sperziebonen
- 1 kleine courgette
- rode ui
- 1 stengel sereh
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels Balinese kruidenpasta klik hier voor het recept
- 300 gram panklare spinazie hoeft niet
- 2 dl kokosmelk
- 3 blaadjes daon salam
Instructies
- Voorbereiding: Haal eventueel de Balinese boemboe uit de vriezer en laat ontdooien.
Bereiden:
- In pan met ruim kokend water en mespunt zout de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- Courgette wassen en in stukken van ca. 5 cm snijden. Stukken in lengte van 5 cm snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Van sereh het buitenste blad verwijderen en in drieën breken.
- In een wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In het bakvet de boemboe fruiten en laten geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend toevoegen in ca. 5 minuten.
- Kokosmelk, ui, daon salam en de sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groenten in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren. vocht laten verdampen.
- Geserveerd met Smoor Babi (eveneens met die Balinese boemboe).