Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snijbiet met spek en kruiden
Een eenvoudig Duits bijgerecht met snijbiet, spek en een kruidige toets van nootmuskaat. Snel klaar en boordevol smaak.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
Spatel
Vleesmes
Ingrediënten
▢
1
bosje
peterselie
▢
400
g
snijbietbladen
▢
2
uien
fijngehakt
▢
100
g
spek
in zeer kleine blokjes
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Bak het spek kort in een koekenpan.
Voeg de fijngehakte ui en peterselie toe en bak deze mee.
Doe de snijbietbladen erbij en laat deze al roerend slinken.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappels of als groentegerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse Riesling of een lichte Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Noten
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden