Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sole à la Joinville
(zeetong Joinville)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenvaste schaal
aluminiumfolie
klein pannetje
Ingrediënten
▢
8
tongfilets
▢
2
dl
slagroom
▢
1
borrelglaasje
cognac
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
zout
▢
peper
▢
3
dl
visfumet
▢
2
sjalotjes
▢
125
g
boter
▢
100
g
garnalen
▢
50
g
garnalenboter
Instructies
Zet de oven op 200ºC.
Hak de sjalotjes fijn.
Beboter ruim een ovenvaste schaal.
Bestrooi met zout en peper en strooi de sjalotjes erin.
Leg hierop de tongfilets en bestrooi ze met zout en peper.
Besprenkel met de wijn en visfumet en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Breng op het vuur aan de kook en schuif de schaal 10 minuten in de oven.
Doe de garnalen in een klein pannetje met de cocgnac en verwarm dit. zachtjes.
Als de tongen klaar zijn, leg ze dan, na te zijn uitgelekt, op een voorverwarmde dienschaal en hou ze warm.
Zeef het kookvocht en kook het in tot 1/10 deel.
Geef er dan de slagroom bij en kook weer in.
Klop er, van het vuur af, de garnalenboter door.
Geef de verwarmde garnalen over de filets en schenk er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis