Sole à la Joinville

(zeetong Joinville)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 tongfilets
  • 2 dl slagroom
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 1 dl droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • 3 dl visfumet
  • 2 sjalotjes
  • 125 g boter
  • 100 g garnalen
  • 50 g garnalenboter

Instructies

  • Zet de oven op 200ºC.
  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Beboter ruim een ovenvaste schaal.
  • Bestrooi met zout en peper en strooi de sjalotjes erin.
  • Leg hierop de tongfilets en bestrooi ze met zout en peper.
  • Besprenkel met de wijn en visfumet en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Breng op het vuur aan de kook en schuif de schaal 10 minuten in de oven.
  • Doe de garnalen in een klein pannetje met de cocgnac en verwarm dit. zachtjes.
  • Als de tongen klaar zijn, leg ze dan, na te zijn uitgelekt, op een voorverwarmde dienschaal en hou ze warm.
  • Zeef het kookvocht en kook het in tot 1/10 deel.
  • Geef er dan de slagroom bij en kook weer in.
  • Klop er, van het vuur af, de garnalenboter door.
  • Geef de verwarmde garnalen over de filets en schenk er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis