Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sorbet de citrons au champagne
(citroensorbet met champagne)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
champagneflutes
mixer
Ingrediënten
▢
200
g
poedersuiker
▢
4
deciliter
water
▢
2
eiwitten
▢
50
g
suiker
▢
2
citroenen
▢
1
fles campagne brut
Instructies
Rasp de citroenschil zeer fijn af.
Pers de citroen uit.
Voeg poedersuiker, water, citroenrasp en citroensap samen in een pan.
Verwarm tot alle suiker is opgelost.
Haal naar smaak het citroenrasp uit het mengsel of niet en vries in.
Klop de eiwitten met de suiker au bain marie stijf en klop darna tot het schuim koud is.
Voeg dit eiwitschuim bij de compositie voordat deze geheel en al stijf is.
Serveer in bevroren champagneflutes en giet over elke sorbet een scheut champagne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht