Sorbet de citrons au champagne

      Reacties uitgeschakeld voor Sorbet de citrons au champagne

Sorbet de citrons au champagne

(citroensorbet met champagne)
Categorie Nagerecht
porties 4
Auteur Voer voor gastronomen

Materialen

Wat gaat er in

  • 200 g poedersuiker
  • 4 dl water
  • 2 eiwitten
  • 50 g suiker
  • 2 citroenen
  • 1 fles campagne brut

Hoe maak ik het klaar

  • Rasp de citroenschil zeer fijn af.
  • Pers de citroen uit.
  • Voeg poedersuiker, water, citroenrasp en citroensap samen in een pan.
  • Verwarm tot alle suiker is opgelost.
  • Haal naar smaak het citroenrasp uit het mengsel of niet en vries in.
  • Klop de eiwitten met de suiker au bain marie stijf en klop darna tot het schuim koud is.
  • Voeg dit eiwitschuim bij de compositie voordat deze geheel en al stijf is.
  • Serveer in bevroren champagneflutes en giet over elke sorbet een scheut champagne.