Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Flammkuchen met Chorizo en Paprika
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg
▢
125
g
crème fraîche
▢
Rasp van 1 biologische sinaasappel
▢
1
rode paprika
in reepjes gesneden
▢
100
g
chorizo
in dunne plakjes gesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
50
g
Manchego kaas
geraspt
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Verse
tuinkers om te garneren
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
Meng de crème fraîche met de sinaasappelrasp en breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Vouw de randen van het deeg 1 cm om en druk stevig aan.
Verdeel de crème fraîche gelijkmatig over het deeg, tot aan de randen.
Beleg met paprika, chorizo, knoflook en Manchego kaas.
Bak de Flammkuchen 15-20 minuten onderin de oven, tot deze knapperig is.
Bestrooi de Flammkuchen vervolgens met verse tuinkers en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Flammkuchen met een knapperige salade aan de kant.
Je kunt ook salami en bergkaas gebruiken in plaats van chorizo en Manchego voor een andere smaakvariatie.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja, past goed bij de rijke smaken van chorizo en Manchego kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Duitsland
/
Spanje