Spaanse Flammkuchen met Chorizo en Paprika

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg
  • 125 g crème fraîche
  • Rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 100 g chorizo in dunne plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 50 g Manchego kaas geraspt
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse tuinkers om te garneren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Meng de crème fraîche met de sinaasappelrasp en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Vouw de randen van het deeg 1 cm om en druk stevig aan.
  • Verdeel de crème fraîche gelijkmatig over het deeg, tot aan de randen.
  • Beleg met paprika, chorizo, knoflook en Manchego kaas.
  • Bak de Flammkuchen 15-20 minuten onderin de oven, tot deze knapperig is.
  • Bestrooi de Flammkuchen vervolgens met verse tuinkers en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer deze Flammkuchen met een knapperige salade aan de kant.
  • Je kunt ook salami en bergkaas gebruiken in plaats van chorizo en Manchego voor een andere smaakvariatie.
 

Wijnadvies:

Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja, past goed bij de rijke smaken van chorizo en Manchego kaas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Duitsland / Spanje